Wat is er te doen?

yn 'e
omkriten

Fietsen & wandelen

Houdt u van fietsen of wandelen? In de omgeving van Sandfirden bevinden zich diverse schitterende fietspaden langs het water, zoals De Brekkenroute langs het Brekkenpaad of de Lytse Marren route. Ook kunt u hier naar hartelust wandelen en genieten van de natuur en vergezichten.

Watersport

Vlakbij Sandfirden (Frysk: Sânfurd) liggen Oudega (SWF) en Idzega. Oudega, Idzega en Sandfirden vormen samen een buurtschap.

Het dorp Oudega (Frysk: Aldegea) is prachtig gelegen, direct aan de Oudegaaster Brekken met een open verbinding naar het Heegermeer en de Fluessen. Voor zeilers een locatie bij uitstek! Oudega heeft een gezellige havenkom met restaurants en een eigen Doarpswinkel.

Ook Idzega (Frysk: Idzegea) heeft een schilderachtige ligging aan de Idzegaasterpoel. Op de idzegaasterpoel kan eveneens gezeild en gesurfd worden. De klokkenstoel is het enige rijksmonument van Idzega, daarom staat Idzega ook wel beter bekend als It Klokhús. 

Flusterjend farre troch Fryslân

 

Rondom Oudega, Idzega en Sandfirden is een aantal fluisterroutes te vinden. De Poelenroute van Oudega via Idzega naar Heeg of Gaastmeer en de Reidmarroute van Oudega via Westhem naar Bolsward of IJlst. 

Varen over de fluisterroute is een natuurbeleving op zich. Langs de waterkant zie je nieuwsgierige koeien staan, hoor je met een beetje geluk de zang van de kleine karekiet en ruik je de geur van vers gemaaid gras.

Op deze vaarroutes mag alleen met stille motoren gevaren worden, kanoën en suppen is uiteraard ook toegestaan. Bij watersportbedrijf De Werff en bij camping De Bearshoeke in Oudega kun je een elektrisch aangedreven sloep, kano of supboard huren.

Cultuur snuiven

Liever een dagje Fryske cultuur snuiven? In Fryslân is er genoeg te doen. Bekijk de inspiratiekaart en ontdek de veelzijdigheid van Fryslân.

Activiteiten