Skip to main content

Wat is er te doen?

yn 'e
omkriten

Cultuur snuiven

Liever een dagje Fryske cultuur snuiven? In Fryslân is er genoeg te doen. Bekijk de inspiratiekaart en ontdek de veelzijdigheid van Fryslân.

Watersport

Vlakbij Sandfirden (Frysk: Sânfurd) liggen Oudega (SWF) en Idzega. Oudega, Idzega en Sandfirden vormen samen een drielingdorp.

Het dorp Oudega (Frysk: Aldegea) is prachtig gelegen, direct aan de Oudegaaster Brekken met een open verbinding naar het Heegermeer en de Fluessen. Voor zeilers een locatie bij uitstek! Oudega heeft een gezellige havenkom met restaurants en een eigen Doarpswinkel.

Ook Idzega (Frysk: Idzegea) heeft een schilderachtige ligging aan de Idzegaasterpoel. Op de idzegaasterpoel kan eveneens gezeild en gesurfd worden. De klokkenstoel is het rijksmonument van Idzega, daarom staat Idzega ook wel beter bekend als It Klokhús. 

Activiteiten

Flusterjend farre troch Fryslân

Rondom Oudega, Idzega en Sandfirden is een aantal fluisterroutes te vinden. De Poelenroute van Oudega via Idzega naar Heeg of Gaastmeer en de Reidmarroute van Oudega via Westhem naar Bolsward of IJlst. 

Varen over de fluisterroute is een natuurbeleving op zich. Langs de waterkant ziet u nieuwsgierige koeien staan, hoort u met een beetje geluk de zang van de kleine karekiet en ruikt u de geur van vers gemaaid gras.

Op deze vaarroutes mag alleen met stille motoren gevaren worden, kanoën en suppen is uiteraard ook toegestaan. Bij watersportbedrijf De Werff en bij camping De Bearshoeke in Oudega kunt u een elektrisch aangedreven sloep, kano of supboard huren.

Culinair genieten

PLAATS RESTAURANT
Oudega (SWF) Trattoria en Pizzeria Tre Paesi
Gaastmeer Café restaurant d’ Ald Herberch
Heeg Restaurant Jonas in den Walvis
Sneek Koperen Kees (onze favoriet!)
Sneek Grand Café De Walrus
Harlingen Restaurant 't Havenmantsje (onze ***** favoriet!)

Fietsen & wandelen

Houdt u van fietsen of wandelen? In de omgeving van Sandfirden bevinden zich diverse schitterende fietspaden langs het water, zoals De Brekkenroute langs het Brekkenpaad of de Lytse Marren route. Ook kunt u hier naar hartelust wandelen en genieten van de natuur en vergezichten.

Activiteiten